‘Ontdek het Bos van Oss: een natuurlijke leeromgeving voor alle onderwijsniveaus!’

Het toekomstige Bos van Oss laat het onderwijs tot leven komen! Ontdek een natuurlijke leeromgeving die de verbeelding prikkelt en de kennis verrijkt. Of je nu een basisschool, middelbare school of een MBO-instelling bent, ons bos in wording biedt mogelijkheden om buiten het klaslokaal te leren.

  • Praktische integratie van leerstof;
  • Verbinding met de natuur;
  • Multidisciplinaire educatieve mogelijkheden.

Vorige slide
Volgende slide

Wij nodigen scholen uit om deel te nemen aan een prachtig project: het creëren van een bos dat nog moet worden aangeplant. Samen kunnen we het onderwijs verrijken met een unieke ervaring waarin leerlingen een belangrijke rol spelen in het ontstaan van een nieuw bos.

In het Bos van Oss komen onderwijs en natuur samen. Hier kunnen leerlingen de lesstof tot leven zien komen. Het bos biedt een breed scala aan educatieve mogelijkheden die verschillende vakgebieden integreren. Van biologie en ecologie tot geschiedenis en kunst, het bos kan dienen als een levend laboratorium voor diverse onderwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

Leerlingen krijgen de kans om de verschillende planten- en diersoorten te bestuderen die een vitale rol spelen in het ecosysteem. Ze leren begrijpen hoe elk organisme binnen het bos bijdraagt aan het in stand houden van de natuurlijke balans. Zo leren kinderen spelenderwijs over biodiversiteit, het bodemleven en de verschillende seizoenen. Ook ervaren ze dat ze zelf onderdeel zijn van de natuur.

Tegelijkertijd richten we ons op het belang van het behoud van gezonde ecosystemen. Leerlingen zullen de complexe onderlinge relaties tussen planten, dieren en hun omgeving ontdekken. Ze worden aangemoedigd om na te denken over de impact van menselijke activiteiten op deze ecosystemen en hoe we verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het behoud ervan.

 

 

 

 

 

 

Daarnaast leren leerlingen over de positieve impact van het bos op het klimaat. Ze zullen begrijpen hoe bomen helpen bij het opnemen van CO2 en het verminderen van broeikasgassen.

Scholen kunnen hun leerlingen inspireren om betrokken te raken bij de natuur en de verantwoordelijkheid te nemen voor het creëren van een groene toekomst. Duik dieper in de essentiële aspecten van het toekomstige bos, zoals het stimuleren van biodiversiteit, het behoud van evenwichtige ecosystemen en de positieve bijdrage aan het klimaat.

Verrijk het onderwijs met het Bos van Oss en geef je leerlingen de kans om te groeien en te bloeien in een natuurlijke leeromgeving. Samen kunnen we een nieuwe generatie inspireren en hun liefde voor de natuur én leren laten opbloeien in het toekomstige Bos van Oss!

Zij zijn onze ambassadeurs van de toekomst.