Eerste bomen van het Bos van Oss aan de Spaander Straatsche Akkers de grond in

Na een flinke voorbereiding zijn de eerste bomen van het Bos van Oss nu echt geplant. Vorige week was de aftrap op een stuk grond aan de Cereslaan, nu zitten ook de eerste bomen aan de Spaander Straatsche Akkers in de grond.

In totaal moet er twintig hectare aan bos aangelegd worden tot en met 2026. Klimaatburgemeester Max Smits trok samen met leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente het gebied in om de eerste bomen in de grond te zetten. Smits: “We zijn weer goede dingen aan het doen voor de natuur. Hoe meer bomen er staan, des te beter voor het klimaat.”

Play Video
Het duurde even voordat de eerste plantacties uitgevoerd konden worden. Sinds bekend werd waar het bos zou komen moest er veel in gang gezet worden. Volgens René van Ass, voorzitter van Stichting Bos van Oss, loopt het proces nog best soepel. “Je moet natuurlijk het proces netjes doorlopen met inspraak en procedures. Wat mij betreft loopt het allemaal op schema.”

De stichting is nog op zoek grond voor de rest van het bos. Er is al dertien hectare aan grond in beeld, maar voor de overige vijf wordt nog plek gezocht. “Ik heb gezegd dat we in 2026 klaar zijn, die ambitie wil ik hoog houden”, aldus Van Ass.

Thijs Janssen DTV Nieuws

Andere Posts